Fjällvandra
IMG_4335
IMG_0529
IMG_0902
vandra-med-barn
04-14012_fjällmaratonleden_huvud_taigaphoto.se_
kulturvandring
Rast vid lägereld

PERFEKT PLATS FÖR DIN NÄSTA SEMESTER

Här kan du boka mysiga stugor i en liten genuin fjällby, Edsåsdalen, som är en lugn och vacker dalgång omgiven av flera fjäll i hästskoform runt byn. Vid vägens slut öppnar sig ett stort vildmarksområde med fjälltoppar, myrar, bäckar, tjärnar och sjöar - perfekt för naturälskare och äventyrare som söker fritidsaktiviteter som vandring och trail löpning längs välmarkerade leder.

Edsåsdalen är en gammal fjällby med små gårdar längs byvägen, där får och kor betar på våra backar och bidrar till trivseln. Hit kommer du för att uppleva lugnet och skönheten i naturen, för vandring, fiske och lek.

Mer liv och rörelse, samt shopping och diverse service, finns i Åre som ligger knappt 30 minuter bort. Edsåsdalen är en del av Södra Årefjällen - Fjällupplevelser till fots, ett stort fjällområde med ett skyltsystem som underlättar för dig att följa fjällturerna.

För livsmedelsinköp och andra behov är det 9 km till Undersåker, där tåget stannar och där finns även en välsorterad livsmedelsbutik.

Kom och upplev det bästa av fjällvärlden i Edsåsdalen!

Kulturen i Edsåsdalen

Utforska Edsåsdalen på ett unikt sätt genom att delta i kulturvandringen och följa Konst(ig)stigen. Denna fascinerande upplevelse tar dig med på en resa genom både naturen och konsten som präglar denna vackra fjällby.

Under kulturvandringen i Edsåsdalen får du chansen att upptäcka de historiska och kulturella skatter som omger byn. Från de små gårdarna längs byvägen till byns rika arv och dess betydelse för regionen, varje steg är fyllt med historia och tradition. Du kommer även att få lära dig mer om byns kulturella arv och dess betydelse för regionen.

Konst(ig)stigen är en del av denna unika upplevelse och tar dig med på en konstnärlig resa genom landskapet. Här möter du olika konstverk och installationer som är integrerade i naturen, skapade av lokala konstnärer som inspirerats av områdets skönhet och kultur.

Denna kombination av kulturvandringen och Konst(ig)stigen ger dig en djupare förståelse för Edsåsdalens unika charm och kulturella arv. Det är en upplevelse som passar både för den som älskar historia och konst samt för den som vill upptäcka det bästa av naturen och kulturen i en och samma resa. Välkommen att delta i denna spännande utflykt i Edsåsdalen!

Vandra

Barnen i fjällen

Lyckans Läger